Veli SAĞIR - Okul Müdürü

1 Subat 1978 tarihinde Kahramanmaraş´ın Göksun ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Elbistan´da tamamladı. 2001 yılında Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı/Türkçe öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Nevşehir´in Derinkuyu ilçesine atandı. 2005 yılında Derinkuyu Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde müdür yardımcısı oldu. Bu kurumda 2012 yılına kadar müdür vekilliği yaptı. 2012 yılında Avanos/Özkonak Hacı Halil Türkkan Anadolu Öğretmen Lisesi´ne müdür olarak atandı. 2017 yılında okulumuzun kurucu müdürü oldu. Çalışma hayatı boyunca 17 defa ödüllendirilen Veli SAĞIR;  Tezli Yüksek Lisansını Nevşehir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı alanında 2019´da; Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, İslami İlimler bölümünü de 2023´te tamamladı. Evli ve iki çocuk babasıdır.